Havuz İzolasyonu
• Yüzme havuzlarında betonarme duvar ve zemin tek başına su sızıntısını ve kaçağını engelleyecek özellik taşımamaktadır.
• Su tahliye delikleri, su girişleri, pencereler, beton yapıdaki duvar ve zemin birleşim yerleri gibi özel noktalar sızdırmazlık açısından zayıftır.
• Ayrıca betonarmede oluşabilecek çatlaklar da su sızıntısını kolaylaştırır.
• Havuz içi yüzeylerine yapılacak seramik türü kaplama uygulaması ise tek başına su yalıtımı sağlamaz.
Yüzme havuzlarının son kat dekoratif kaplamasında PVC membranların kullanılması, aslında yeni olmayan ama ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan bir metoddur. On seneden fazla bir süredir yüzme havuzlarında bilfiil tecrübe edilen bu kaplamalar artık gelişmiş ülkelerde diğer kaplama metodları kadar kullanılır hale gelmişlerdir.
Yüzme havuzlarında kullanılan PVC membranlar; güneş ışınlarına, atmosfer koşullarına ve havuz kimyasallarına dayanıklı, polyester donatılı, donatısız ve basamaklar için üstü piramit desenli kaydırmaz şeklinde tipleri mevcuttur.Yüzme havuzu membranlarının uygulama ile ilgili en önemli avantajı, havuzun betonarmesinde, statik taşıma kapasitesi ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı sürece, klasik fayans-seramik kaplamalarla kıyaslanamayacak kadar ileri derecede çatlakları ve çalışmaları tolere edebilmeleridir.
Havuz membranlarının avantajlarını sıralarsak:
- Her türlü atmosfer koşullarına,güneş ışınlarına ve havuz kimyasallarına dayanıklıdır,
- Üzerinde mikroorganizma ve yosun üretmez, barındırmaz,
- Son kat olarak kullanılır, üzerine herhangi bir kaplama yapılmaz,
- Çözünmez,
- Polyester donatısı sayesinde yüksek boyutsal stabilite ve yüksek yırtılma direncine sahiptir,
- Bağımsız test laboratuvarları ve akredite üretim laboratuvarları tarafından çok sıkı takip edilen yüksek kaliteye sahiptir.